Психоісторичний підхід і питання протидії злочинності - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517; Литвинов, О. М.; Lytvynov, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2952-8258 (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2022. – № 1 (26). – С. 32-40, 2022)
У статті розглянуто кримінологічні питання формування та використання психоісторичного аналізу у сфері протидії злочинності. Показано його переваги, а також актуальні питання застосування. Встановлено низку методологічних переваг, які зумовлюють його ефективне використання у методології кримінології.

The article deals with the criminological issues of the formation and use of psychohistorical analysis in the field of combating crime. Its advantages are shown, as well as topical issues of application. A number of methodological advantages have been established that determine its effective use in the methodology of criminology.

В статье рассмотрены криминологические вопросы формирования и использования психоисторического анализа в сфере противодействия преступности. Показаны его преимущества, а также актуальные вопросы применения. Установлен ряд методологических преимуществ, которые обуславливают его эффективное использование в методологии криминологии.
Psycho historical method and crime prevention questions
Психоисторический подход и вопросы противодействия преступности
Психоісторичний підхід і питання протидії злочинності / Олександр Маркович Бандурка, Олексій Миколайович Литвинов // Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2022. – № 1 (26). – С. 32-40.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; психоісторія; аналіз; протидія злочинності; фактори; умови; середа; час; дискурс; психоистория; противодействие преступности; время; psychohistory; analysis; crime prevention; factors; conditions; environment; time; discourse