«Custody Records» як надійний інструмент дотримання прав громадян і поліцейських - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Євтєєв, Є. А.; Yevtieiev, Ye. A.; Олена Юхимівна Синявська (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 34-37, 2024)
Підкреслено, що з метою забезпечення дотримання прав осіб, затриманих у порядку кримінального процесуального та адміністративного процесуального законодавства, а з іншого боку – унеможливлення безпідставного звинувачення працівників поліції у порушенні закону при цьому, а також захисту життя та здоров’я поліцейських під час спілкування з потенційними правопорушниками, починаючи з 2017 року в Україні впроваджується система «Custody Records».

It is emphasized that in order to ensure compliance with the rights of persons detained in accordance with criminal procedural and administrative procedural legislation, and on the other hand, to prevent groundless accusations of police officers of violating the law, as well as to protect the life and health of police officers under time of communication with potential offenders, since 2017, the Custody Records system has been implemented in Ukraine.

Подчеркнуто, что с целью обеспечения соблюдения прав лиц, задержанных в порядке уголовного процессуального и административного процессуального законодательства, а с другой стороны – исключение безосновательного обвинения работников полиции в нарушении закона при этом, а также защиты жизни и здоровья полицейских во время общения с потенциальными правонарушителями, начиная с 2017 года, в Украине внедряется система «Custody Records».
Keywords: система «Custody Records»; забезпечення дотримання прав; поліцейські; "Custody Records" system; enforcement of rights; police officers; обеспечение соблюдения прав; полицейские