Особливості діяльності Національної поліції України в умовах воєнного стану - Чалий, Н. С.; Chalyi, N. S. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 564-566, 2023)
Зауважено, що у воєнний час поліцейські несуть службу в посиленому режимі, оскільки забезпечують функціонування блокпостів, організовують евакуацію мешканців територіальної громади, доставляють гуманітарну допомогу вразливим верствам населення, протидіють фактам мародерства, перевіряють документи на транспортні засоби, проводять пошуково-розвідувальну діяльність, спрямовану на виявлення диверсійних груп.

It was noted that during wartime, the police are on duty in an intensified mode, as they ensure the functioning of checkpoints, organize the evacuation of residents of the territorial community, deliver humanitarian aid to vulnerable groups population, counteract the facts of looting, check documents on vehicles, conduct search and intelligence activities aimed at identifying subversive groups.

Замечено, что в военное время полицейские несут службу в усиленном режиме, поскольку обеспечивают функционирование блокпостов, организуют эвакуацию жителей территориального общества, доставляют гуманитарную помощь уязвимым слоям населения, противодействуют фактам мародерства, проверяют документы на транспортные средства, проводят поисково-разведывательную деятельность, направленную на выявление диверсионных групп.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; повноваження; powers; полномочия; воєнний стан; martial law; военное положение