Сутність процесуального порядку застосування запобіжного заходу - Фоміна, Т. Г.; Fomina, T. H.; Тетяна Фоміна (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 2. - С. 207-211, 2018)
Стаття присвячена з’ясуванню сутності процесуального порядку застосування запобіжних заходів, встановленню змісту таких процесуальних рішень, як обрання, зміна, продовження дії, скасування та припинення дії запобіжного заходу. На підставі системного аналізу норм КПК України та вивчення судової практики розкрито зміст процесу застосування запобіжних заходів із визначенням його початкового та кінцевого моменту.

The article is focused on the clarification of the essence of procedure for the application of preventive measures, establishment of the content of such procedural decisions, such as election, change, extension, cancellation and termination of preventive measures. Based on the systematic analysis of the norms of the Criminal Procedural Code of Ukraine and the study of judicial practice, the author has revealed the content of the process of applying preventive measures with the determination of its initial and final moment.

Статья посвящена выяснению сущности процессуального порядка применения мер пресечения, установлению содержания таких процессуальных решений, как избрание, изменение, продление действия, отмена и прекращение действия меры пресечения. На основании системного анализа норм УПК Украины и изучения судебной практики раскрыто содержание процесса применения мер пресечения с определением его начального и конечного момента.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; запобіжні заходи; застосування запобіжного заходу; обрання запобіжного заходу; зміна запобіжного заходу; продовження дії запобіжного заходу; скасування запобіжного заходу; припинення дії запобіжного заходу; preventive measures; application of a preventive measure; selection of a preventive measure; change of a preventive measure; extension of a preventive measure; cancellation of a preventive measure; termination of a preventive measure; меры пресечения; применение меры пресечения; избрание меры пресечения; изменение меры пресечения; продление действия меры пресечения; отмена меры пресечения; прекращения действия меры пресечения