Щодо дотримання конституційного права на недоторканність житла чи іншого володіння особи в кримінальному провадженні - Салманов, О. В.; Salmanov, O. V. (Trends and prospects development of science and practice in modern environment:The X International Science Conference (Geneva, Switzerland, November 22 – 24, 2021). - Geneva, 2021. - P. 115-117, 2021)
Наголошено, що кримінальному процесу характерне застосування примусу під час здійснення кримінального провадження, а це, у свою чергу, безумовно призводить до необхідності в регламентованих законом випадках застосовувати по відношенню до особи заходи, які передбачають обмеження її окремих прав і свобод. Розглянуто питання про обмеження прав і свобод людини і громадянина в кримінальному провадженні в контексті гарантування конституційно закріплених прав і свобод.

It is emphasized that the criminal process is characterized by the use of coercion during criminal proceedings, and this, in turn, definitely leads to the need, in cases regulated by law, to apply measures to a person that involve the restriction of his individual rights and freedoms. The issue of limiting the rights and freedoms of a person and a citizen in criminal proceedings is considered in the context guarantee of constitutionally enshrined rights and freedoms.

Отмечено, что уголовному процессу характерно применение принуждения во время совершения уголовного производства, что, в свою очередь, безусловно приводит к необходимости в регламентированных законом случаях применять в отношении лица меры, предусматривающие ограничение его отдельных прав и свобод. Рассмотрены вопросы об ограничении прав и свобод человека и гражданина в уголовном производстве в контексте гарантирования конституционно закрепленных прав и свобод.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; забезпечення прав і свобод людини; ensuring human rights and freedoms; обеспечение прав и свобод человека; обмеження конституційних прав і свобод; restriction of constitutional rights and freedoms; ограничение конституционных прав и свобод