Деякі проблеми захисту прав і свобод людини в умовах воєнного стану - Наумова, А. О.; Naumova, A. O.; Наумова Анна (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 632-634, 2024)
Зазначено, що правове регулювання реабілітаційного процесу у кримінальному судочинстві сприятиме поновленню в правах, в майновому і соціальному стані людини і громадянина та відшкодуванню матеріальної і моральної шкоди завданої незаконними діями органів дізнання і досудового слідства.

It is noted that the legal regulation of the rehabilitation process in criminal proceedings will contribute to the restoration of the rights, property and social status of a person and citizen and compensation for material and moral damage caused by the illegal actions of the bodies of inquiry and pre-trial investigation.

Отмечено, что правовое регулирование реабилитационного процесса в уголовном судопроизводстве будет способствовать возобновлению в правах, имущественном и социальном состоянии человека и гражданина и возмещению материального и морального вреда, причиненного незаконными действиями органов дознания и досудебного следствия.
Keywords: захист прав і свобод людини; protection of human rights and freedoms; защита прав и свобод человека; кримінальне судочинство; criminal justice; уголовное судопроизводство; воєнний стан; martial law; военное положение