Специфіка адаптивних здібностей поліцейських на різних етапах професійного становлення - Греса, Н. В.; Gresa, N. V.; Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Греса Наталія Володимирівна; Шиліна Алла Андріївна (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 251-254, 2018)
Розглянуто професійну адаптацію працівника поліції до умов діяльності, як одну з найважливіших соціально-психологічних складових розвитку особистості. Наголошено, що питання адаптації до умов праці є актуальним питанням через індивідуальність способів адаптаційного процесу, які пов’язані із соціально-психологічним типом особистості поліцейського, а також постійним розвитком суспільства та самої правоохоронної системи.

The professional adaptation of a police officer to the conditions of activity is considered as one of the most important social and psychological components of personality development. It is emphasized that the issue of adaptation to working conditions is an urgent issue due to the individuality of the methods of the adaptation process, which are related to the socio-psychological type of the policeman's personality, as well as the constant development of society and the law enforcement system itself.

Рассмотрена профессиональная адаптация работника полиции к условиям деятельности, как одна из важнейших социально-психологических составляющих развития личности. Отмечено, что вопрос адаптации к условиям труда является актуальным вопросом из-за индивидуальности способов адаптационного процесса, связанных с социально-психологическим типом личности полицейского, а также постоянным развитием общества и правоохранительной системы.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; поліцейський; police officer; полицейский; адаптація; adaptation; адаптация; професійне становлення; professional formation; профессиональное становление; професійна адаптація; professional adaptation; профессиональная адаптация