Кримінально-правова характеристика форм та способів втручання в діяльність судових органів - Бершов, Г. Є.; Bershov, H. Ye. (Форум права. - 2013. - № 1. - С. 53–59, 2013)
Досліджено форми та способи втручання в діяльність судових органів. Доводиться можливість вчинення втручання виключно у формі суспільно небезпечної дії. Виявлені найбільш поширені способи втручання, серед яких: прохання, погрози, вказівки, критика діяльності судді у засобах масової інформації, підкуп. Здійснено критичний аналіз категорії «використання службових повноважень» як способу втручання. Запропоновані зміни до редакції ст.376 КК України, спрямовані на деталізацію ознак об’єктивної сторони складу злочину з урахуванням наведених способів втручання.

Forms and methods of interference are investigational with activity of judicial bodies. Possibility of feasance of interference is grounded exceptionally in form a publicly dangerous effect. The most widespread methods are educed interferences among that: requests, threats, pointing, criticism of activity of judge in mass Medias, subornation. The walkthrough of category is conducted the «use of official plenary powers», as a method of interference. Changes are offered in the release of art. 376 CC of Ukraine, sent to working out in detail of signs of objective side of corpus delict taking into account the brought methods over of interference.

Исследованы формы и способы вмешательства в деятельность судебных органов. Обосновывается возможность совершения вмешательства исключительно в форме общественно опасного действия. Выявлены наиболее распространенные способы вмешательства, среди которых: просьбы, угрозы, указания, критика деятельности судьи в средствах массовой информации, подкуп. Проведен критический анализ категории «использование служебных полномочий», как способа вмешательства. Предложены изменения в редакцию ст.376 УК Украины, направленные на детализацию признаков объективной стороны состава преступления с учетом приведенных способов вмешательства.
Criminal-Law Description of Forms and Methods of Interference with Activity of Judicial Bodies
Уголовно-правовая характеристика форм и способов вмешательства в деятельность судебных органов
Бершов, Г. Є. Кримінально-правова характеристика форм та способів втручання в діяльність судових органів [Електронний ресурс] / Г. Є. Бершов // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 53-59. — Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2013-1/13bgedco.pdf.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; втручання в діяльність судових органів; вмешательство в деятельность судебных органов; interference with activity of judicial bodies; кримінально-правова характеристика; уголовно-правовая характеристика; criminal and legal characteristics