Методи групового управління БПЛА які використовуються Національною поліцією України - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Оксана Брусакова (Застосування інформаційних технологій у правоохоронній діяльності: матеріали Круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2023 р.). – Харків: ХНУВС, 2023. – С. 20-23, 2023)
Встановлено, що для використання БПЛА в Національній поліції України необхідно провести дослідження умов при яких апарат буде використатися та мети, яку потрібно вирішити. По результатам цього аналізу можливо отримати максимальну ефективність використання БПЛА. Для подальшого розвитку цієї галузі необхідно провести додаткові дослідження та впровадження нових технологій що дозволить поширити можливості використання БПЛА в Національної поліції України.

It has been established that for the use of unmanned aerial vehicles in the National Police of Ukraine, it is necessary to conduct a study of the conditions under which the aircraft will be used and the purpose to be solved. According to the results of this analysis it is possible to obtain the maximum efficiency of the use of UAVs. For the further development of this industry, it is necessary to conduct additional research and implement new technologies that will allow to expand the possibilities of using UAVs in the National Police of Ukraine.

Установлено, что для использования беспилотных летательных аппаратов в Национальной полиции Украины необходимо провести исследование условий, при которых аппарат будет использоваться и цели, которые нужно решить. По результатам этого анализа возможно получить максимальную эффективность использования БПЛА. Для дальнейшего развития этой отрасли необходимо провести дополнительные исследования и внедрение новых технологий, что позволит распространить возможности использования БПЛА в Национальной полиции Украины.
Keywords: інформаційні технології; information technology; информационные технологии; безпілотні літальні апарати; unmanned aerial vehicles; беспилотные летательные аппараты; БПЛА; Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины