Актуальні питання протидії злочинам, пов’язаним із схилянням до вживання наркотиків, із використанням мережі Інтернет - Грабазій, І. А.; Hrabazii, I. A.; Іван Грабазій (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 105-107, 2022)
Підкреслено, що дослідження типових способів схилянням до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів засобами електронно-цифрового технологічного походження, а також їх слідової картини із подальшим впровадженням результатів дослідження в практичну діяльність оперативних підрозділів Національної поліції України суттєво підвищить ефективність протидії даному виду злочинів.

It is emphasized that the study of typical ways of inducing the use of narcotic drugs, psychotropic substances or their analogues by means of electronic and digital technological origin, as well as their trace picture with the further implementation of the research results in the practical activities of operational units of the National Police of Ukraine will significantly increase the effectiveness of combating this type of crime.

Подчеркнуто, что исследование типовых способов склонения к употреблению наркотических средств, психотропных веществ или их аналогов средствами электронно-цифрового технологического происхождения, а также их следовой картины с последующим внедрением результатов исследования в практическую деятельность оперативных подразделений Национальной полиции Украины существенно повысит эффективность противодействия данному виду преступлений.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; схиляння до вживання наркотиків; tendency to use drugs; склонение к употреблению наркотиков; наркобізнес; drug business; наркобизнес; Інтернет; Internet; Интернет; протидія наркозлочинності; combating drug crime; противодействие наркопреступности