Удосконалення законодавчого забезпечення отримання особами базових знань у сфері забезпечення дорожнього руху - Дегтярьова, В. О.; Dehtiarova, V. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 185-187, 2023)
Проаналізовано законопроект, який спрямований на законодавче забезпечення отримання особами базових знань у сфері забезпечення дорожнього руху, під час отримання повної загальної середньої освіти. В зв’язку з чим ч. 1 ст. 12 Закону України «Про освіту» запропоновано доповнити словами «компетентність безпечного дорожнього руху».

The draft law, which is aimed at legislatively ensuring that individuals acquire basic knowledge in the field of traffic management, while receiving a full general secondary education, has been analyzed. In this connection, Part 1 of Art. 12 of the Law of Ukraine "On Education" is proposed to be supplemented with the words "safe road traffic competence".

Проанализирован законопроект, направленный на законодательное обеспечение получения лицами базовых знаний в сфере обеспечения дорожного движения, при получении полного общего среднего образования. В связи с чем ч. 1 ст. 12 Закона Украины "Об образовании" предложено дополнить словами "компетентность безопасного дорожного движения".
Keywords: отримання базових знань; obtaining basic knowledge; получение базовых знаний; компетентність; competence; компетентность; компетентність безпечного дорожнього руху; competence of safe road traffic; компетентность безопасного дорожного движения; законодавче забезпечення; legal provision; законодательное обеспечение