Проблема співіснування національних культурних традицій і сучасної масової культури - Перцева, В. А.; Pertseva, V. А.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5203-761X (Харків. ХНУВС, 2018. - С.339-340, 2018)
У доповіді, виявляючи співвідношення національного та загального, вираженого у масовій культурі, з’ясовується, що характер присутності національної культури у буденному житті сучасної людини пов’язаний із нестабільністю та адаптацією її елементів у сучасній культурі (етнопоезія, наприклад, як співіснування національної традиції віршування з новими тенденціями у літературі). In the report, showing a ratio national and universal, expressed in mass culture, it turns out that the nature of presence of national culture at everyday life of the modern person is connected with instability and adaptation of his elements in modern culture (ethnopoetry, for example, as coexistence of national traditions of poetic creativity with new trends in literature). В докладе, показывая соотношение национального и универсального, выраженного в массовой культуре, оказывается, что характер присутствия национальной культуры в повседневной жизни современного человека связан с нестабильностью и адаптацией его элементов в современной культуре (этнопоэзия, например, как сосуществование национальных традиций поэтического творчества с новыми тенденциями в литературе).
Problem of coexistence of national cultural traditions and modern mass culture
Проблема сосуществования национальных культурных традиций и современной массовой культуры
Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків, 2018. С.339-340. Режим доступу: http://www.univd.edu.ua/uk/dir/1957
Keywords: Культура; нація; культурні традиції; Nation; нация; Cultural traditions; культурные традиции