Відсутність добровільної згоди потерпілої особи як ознака кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 152, 153, 154 Кримінального кодексу України - Митрофанова, Ю. С.; Mytrofanova, Yu. S.; Митрофанова Юлія Сергіївна (Чинники розвитку юридичних наук у ХХІ столітті: матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Дніпро, 6–7 листоп. 2020 р.). – Дніпро, 2020. – С. 176-179, 2020)
Відсутність добровільної згоди потерпілої особи, є однією з ознак кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості, що передбачені ст. 152 КК «Зґвалтування», ст. 153 КК «Сексуальне насильство» та ст. 154 КК «Примушування до вступу в статевий зв’язок».

The lack of voluntary consent of the victim is one of the signs of criminal offenses against sexual freedom and sexual integrity provided for in Art. 152 of the Criminal Code "Rape", Art. 153 of the Criminal Code "Sexual violence" and Art. 154 of the Criminal Code "Compulsion to engage in sexual intercourse".

Отсутствие добровольного согласия потерпевшего лица является одним из признаков уголовных правонарушений против половой свободы и половой неприкосновенности, предусмотренных ст. 152 УК "Изнасилование", ст. 153 УК "Сексуальное насилие" и ст. 154 УК «Принуждение к вступлению в половую связь».
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; відсутність добровільної згоди потерпілої особи; отсутствие добровольного согласия потерпевшего лица; lack of voluntary consent of the victim; зґвалтування; rape; изнасилование; сексуальне насильство; сексуальное насилие; sexual violence; примушування до вступу в статевий зв'язок; coercion to enter into sexual intercourse; принуждение к вступлению в половую связь