Родинний критерій поняття «афілійована особа» (в контексті правового режиму правочинів із заінтересованістю) - Карчевський, К. А.; Karchevsky, K. A. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 1 (64). – С. 160-171, 2014)
З’ясовано зміст родинного критерію поняття «афілійована особа». Афілійовану особу розглянуто як особу, що бере участь у вчиненні правочину акціонерного товариства із заінтересованістю. Родинний критерій досліджено через аналіз норм сімейного, адміністративного, банківського, медичного, трудового та іншого законодавства України. З’ясовано зміст та співвідношення понять «сім’я», «родина», «родичі», «член сім’ї», «близькі родичі» та окремі пов’язані із ними поняття (зокрема шлюб). На основі проведеного аналізу зроблено висновок про те, які саме особи повинні вважатися афілійованими під час учинення правочинів із заінтересованістю. In accordance with corporate legislation of Ukraine in force, foreign countries and corporate law science four criteria of affiliated person are singled out. They include: kindred, property, managing and contractual criteria. This article is devoted to clarify the content of kindred criterion of the concept «affiliated person». Выяснено содержание родственного критерия понятия «аффилированное лицо». Аффилированное лицо рассмотрено как лицо, принимающее участие в совершении сделки акционерного общества с заинтересованностью. Родственный критерий исследован посредством анализа норм семейного, административного, банковского, медицинского, трудового и иного законодательства Украины. Выяснено содержание и соотношение понятий «семья», «родственники», «член семьи», «близкие родственники» и отдельные связанные с ними понятия (в частности брак). На основе проведенного анализа сделаны выводы о том, какие именно лица должны считаться аффилированными при совершении сделок с заинтересованностью.
Kindred criterion of the concept «affiliated person» (within the context of legal regime of transactions with the interest)
Родственный критерий понятия «аффилированное лицо» (в контексте правового режима сделок с заинтересованностью)
Карчевський, К. А. Родинний критерій поняття «афілійована особа» (в контексті правового режиму правочинів із заінтересованістю) / К. А. Карчевський // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 1 (64). – С. 160-171.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правочин із заінтересованістю; сделка с заинтересованностью; transaction with the interest; афілійована особа; аффилированное лицо; affiliated person; родинний критерій; родственный критерий; kindred criterion; сім’я; семья; family; член сім’ї; член семьи; family member; близький родич; близкий родственник; close relative