Адміністративно-правове забезпечення реалізації прав громадян у сфері підприємницької діяльності в Україні : дисертація - Леонов, О. О.; Leonov, O. O. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукового завдання, яке полягає у визначенні сутності та розкритті особливостей адміністративно-правового забезпечення реалізації прав громадян у сфері підприємницької діяльності в Україні, розробленні пропозицій та рекомендацій, спрямованих на вдосконалення адміністративного законодавства у цій сфері з урахуванням викликів і загроз сьогодення. У висновках містяться результати проведеного дослідження, які сформульовані в пропозиціях і рекомендаціях, спрямованих на досягнення поставленої мети.

The dissertation presents a theoretical generalization and a new solution to the scientific problem, which consists in determining the essence and revealing the features of administrative and legal support for the implementation of citizens' rights in the field of entrepreneurial activity in Ukraine, developing proposals and recommendations aimed at improving administrative legislation in this area, taking into account the challenges and threats of today. The conclusions contain the results of the research, which are formulated in proposals and recommendations aimed at achieving the set goal.
Administrative and legal support for the implementation of citizens' rights in the field of entrepreneurial activity in Ukraine
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; права громадян; citizens' rights; підприємницька діяльність; адміністративно-правове регулювання; публічне управління; публічне адміністрування; воєнний стан; адміністративне законодавство; entrepreneurial activity; administrative legislation; public administration; administrative and legal regulation; martial law; Ukraine