Особливості адміністративно-правового механізму реалізації екологічних прав людини та громадянина: аналіз української та міжнародної практики - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2012. - Вип. 11. - С. 121-126, 2012)
Розкрито характерні особливості адміністративно-правового забезпечення екологічних прав громадян у Європі та в Україні, а також надано аналіз відмінностей української практики від міжнародної. Законодавча база більшість західноєвропейських країн пережили масштабні модифікації у вищезазначеній сфері суспільного життя. Визначено можливості запозичення провідного європейського досвіду правозахисної діяльності у нашій країні.

The characteristic features of the administrative and legal provision of environmental rights of citizens in Europe and Ukraine are revealed, and an analysis of the differences between Ukrainian practice and international practice is provided. The legislative base of the majority of Western European countries has experienced large-scale modifications in the above-mentioned sphere of public life. The possibilities of borrowing the leading European experience of human rights activities in our country have been determined.

Раскрыты характерные особенности административно-правового обеспечения экологических прав граждан в Европе и Украине, а также предоставлен анализ отличий украинской практики от международной. Законодательная база большинства западноевропейских стран пережила масштабные модификации в вышеупомянутой сфере общественной жизни. Определены возможности заимствования ведущего европейского опыта правозащитной деятельности в нашей стране.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; адміністративно-правове забезпечення; administrative and legal support; административно-правовое обеспечение; екологічні права; environmental rights; экологические права; навколишнє природне середовище; environment natural environment; окружающая природная среда; зарубіжні країни; foreign countries; зарубежные страны; міжнародні акти; international acts; международные акты; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт