Культурно-психологічні фактори екологічної злочинності в Україні - Орлов, Ю. В.; Orlov, Y. V.; Орлов Юрій Володимирович (Форум права. - 2017. - № 3. - С. 140–145, 2017)
Встановлено та надано опис окремим протиріччям між належними та дійсними параметрами екологічної свідомості, що впливають на поширення злочинів проти довкілля. Проаналізована криміногенна роль феноменів споживацтва й корисливості, соціального патерналізму, маргіналізації суспільства, аномії. Наголошено на детермінаційному для екологічної злочинності значенні симулятивності дискурсу і соціальних практик.

The article defines and characterizes certain discrepancies between appropriate and real parameters of environmental awareness that produces impact on spread of crimes against environment. It analyses criminogenic role of consumption and lucre phenomena, social paternalism, social marginalization, and anomie. It emphasizes simulation of discourse and social practices that are determinant for environmental crime.

Установлено и дано описание отдельным противоречием между надлежащими и наличными параметрами экологического сознания, влияющих на распространение преступлений против окружающей среды. Проанализирована криминогенная роль феноменов потребительства и корыстности, социального патернализма, маргинализации общества, аномии. Акцентировано на детерминационном для экологической преступности значении симулятивности дискурса и социальных практик.
Культурно-психологические факторы экологической преступности в Украине
Cultural and Psychological Factors of Environmental Crime in the Ukraine
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; екологічна злочинність; культурно-психологічні фактори; екологічна свідомість; патерналізм; корисливість; споживацтво; environmental crime; экологическая преступность; экологическое сознание; патернализм; потребительство; корыстность