Правове регулювання господарських відносин перед розпадом СРСР - Сапейко, Л. В.; Sapeiko, L. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6911-8283 (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). - Харків : ХНУВС, 2019. - С. 187-189, 2019)
В статті висвітлено правове регулювання господарських відносин перед розпадом СРСР. Економіка Радянського Союзу часів перебудови вимагала докорінних перетворень, які б дали змогу країні вийти з глибокої кризи, викликаної, зокрема, плановою системою господарювання, підвищити рівень життя населення та наздогнати західний світ у науковотехнічній сфері. На досягнення цієї мети було спрямоване реформування як союзного, так і пов’язаного з ним республіканського законодавства.

The article reflects the legal regulation of economic relations before the collapse of the USSR. The economy of the Soviet Union during perestroika required fundamental changes that allowed the country to emerge from a deep crisis caused, in particular, by the planned economic system, improve the standard of living of the population and catch up with the Western world in the scientific and technical field. To achieve this goal, the reform of both the union and related republican legislation was directed.

В статье отражено правовое регулирование хозяйственных отношений перед распадом СССР. Экономика Советского Союза времен перестройки требовала коренных преобразований, которые позволили бы стране выйти из глубокого кризиса, вызванного, в частности, плановой системой хозяйствования, повысить уровень жизни населения и догнать западный мир в научно-технической сфере. На достижение этой цели было направлено реформирование как союзного, так и связанного с ним республиканского законодательства.
Сапейко Л. В. Правове регулювання господарських відносин перед розпадом СРСР / Л. В. Сапейко // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. — Харків : ХНУВС, 2019. - С. 187-189.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; господарські відносини; СРСР; підприємства; підприємницька діяльність; кооперативи; хозяйственные отношения; СССР; предприятия; предпринимательская деятельность; кооперативы; economic relations; USSR; enterprises; entrepreneurial activity; cooperatives