Правоохоронна функція нотаріату - Завальний, М. В.; Zavalnyi , M. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 4, т. 1. - С. 40-43, 2018)
У статті розглянуто нотаріат в Україні як суб’єкт правоохорони. Нотаріат визначається автором як особливий інститут із правоохоронними цілями. Розглянуто використання нотаріатом медіації як позасудового способу вирішення правових спорів. Запропоновано законодавче закріплення медіативних (переговорних) функцій нотаріату.

The article examines the Notarial Office in Ukraine as a subject of law enforcement. The author defines the Notarial Office as a special institution with law enforcement objectives. The article examines application of mediation by the Notarial Office as a extrajudicial mean of resolving legal disputes. It proposes legal implementation of mediative (negotiating) functions of the Notarial Office.

В статье рассмотрен нотариат в Украине как субъект охраны порядка. Нотариат определяется автором как особый институт с правоохранительными целями. Рассмотрено использование нотариатом медиации как внесудебного способа разрешения правовых споров. Предложено законодательное закрепление медиативных (переговорных) функций нотариата.
Keywords: превентивна юстиція; медіація; нотаріат; суб’єкт правоохорони; нотаріальна діяльність; preventive justice; mediation; notaries; subject of law enforcement; notarial activity; превентивная юстиция; медиация; нотариат; субъект охраны порядка; нотариальная деятельность