Загальна характеристика адміністративно-правових засобів забезпечення безпеки дорожнього руху в Україні - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Стрижак, А. О.; Stryzhak, A. O.; Valerii Sokurenko (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2021. - № 2 (93). - С. 194-202, 2021)
Висвітлено зміст й сутність засобів забезпечення безпеки на дорозі. Акцентовано увагу на великій кількості викликів, які стоять перед суб’єктами забезпечення безпеки дорожнього руху й потребують якнайшвидшого вирішення. Зроблено висновок, що весь комплекс адміністративно-правових засобів забезпечення безпеки дорожнього руху можна розділити на нормативні, організаційні, матеріально-технічні та інформаційні засоби. Запропоновано приділити більше уваги саме інформаційним (пропагандистським) засобам, оскільки їх спрямовано на формування в учасників дорожнього руху свідомого ставлення до вимог безпеки на дорозі, що є ключовим елементом безпеки.

The content and essence of means of road safety are covered. Emphasis is placed on the large number of challenges facing road safety actors that need to be addressed as soon as possible. It is concluded that the whole set of administrative and legal means of road safety can be divided into regulatory, organizational, logistical and informational means. It is proposed to pay more attention to information (propaganda) tools, as they are aimed at forming in road users a conscious attitude to road safety requirements, which is a key element of safety.

Освещены содержание и сущность средств обеспечения безопасности на дороге. Акцентировано внимание на большом количестве вызовов, которые стоят перед субъектами обеспечения безопасности дорожного движения и требующих скорейшего решения. Сделан вывод, что весь комплекс административно-правовых средств обеспечения безопасности дорожного движения можно разделить на нормативные, организационные, материально-технические и информационные средства. Предложено уделить больше внимания именно информационным (пропагандистским) средствам, поскольку они направлены на формирование у участников дорожного движения сознательного отношения к требованиям безопасности на дороге, которое является ключевым элементом безопасности.
General Characteristics of Administrative and Legal Means of Ensuring Road Traffic Safety in Ukraine
Keywords: Україна; Украина; Ukraine; адміністративно-правові засоби; административно-правовые средства; administrative and legal means; безпека дорожнього руху; безопасность дорожного движения; road safety; забезпечення безпеки дорожнього руху; обеспечения безопасности дорожного движения; учасники дорожнього руху; участники дорожного движения; road users; адміністративно-правове регулювання; административно-правовое регулирование; administrative and legal regulation