Становлення правового регулювання кримінальної відповідальності за вбивства з корисливих мотивів - Курганова, С. В.; Kurhanova, S. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 108-112, 2017)
Зазначено, що процес становлення правового регулювання кримінальної відповідальності за вбивства з корисливих мотивів тривав майже десять століть. На кожному з історичних етапів правове регулювання відповідальності за ці злочини відповідало умовам певних часів, відображало реакцію суспільства і держави на такі злочини.

It is noted that the process of establishing the legal regulation of criminal responsibility for murders with selfish motives lasted almost ten centuries. At each of the historical stages, the legal regulation of responsibility for these crimes corresponded to the conditions of certain times, reflected the reaction of society and the state to such crimes.

Отмечено, что процесс становления правового регулирования уголовной ответственности за убийства по корыстным мотивам длился почти десять веков. На каждом из исторических этапов правовое регулирование ответственности за эти преступления отвечало условиям определенных времен, отражало реакцию общества и государства на подобные преступления.
Курганова, С. В. Становлення правового регулювання кримінальної відповідальності за вбивства з корисливих мотивів / Софія Валеріївна Курганова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 108-112.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; історико-правовий аналіз; historical and legal analysis; историко-правовой анализ; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; кримінальна відповідальність; criminal liability; уголовная ответственность; вбивства з корисливих мотивів; killings with selfish motives; убийства по корыстным мотивам