Упровадження положень статті 10 Конституції України в навчальний процес ХНУВС - Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6046-0178; Лапшина, В. Л.; Lapshina, V. L.; Голубенко, Є. Т.; Holubenko, Ye. Т. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 342 - 346, 2006)
Висвітлюється положення Конституції України, що зобов’язує застосовувати державну – українську мову як мову офіційного спілкування посадових і службових осіб при виконанні ними службових обов’язків, у роботі і в діловодстві тощо органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також у навчальному процесі, зокрема Харківського національного університету внутрішніх справ, в державних і комунальних навчальних закладах України. Освещается положение Конституции Украины, обязывающее применять государственный - украинский язык как язык официального общения должностных и служебных лиц при исполнении ими служебных обязанностей, в работе и в делопроизводстве и т.д. органов государственной власти, органов местного самоуправления, а также в учебном процессе, в частности Харьковского национального университета внутренних дел, в государственных и коммунальных учебных заведениях Украины. The provisions of the Constitution of Ukraine, which obliges to use the state - Ukrainian language as the language of official communication of officials and officials in the performance of their official duties, in the work and in the office, etc. of state bodies, local self-government bodies, as well as in the educational process, are highlighted, in particular, Kharkiv National University of Internal Affairs, state and communal educational establishments of Ukraine.
Греченко, В. А. Упровадження положень статті 10 Конституції України в навчальний прцес ХНУВС / В. А. Греченко, В. Л. Лапшина, Є. Т. Голубенко // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ.- 2006.- Вип. 35.- С. 342 - 346
Keywords: вища освіта; высшее образование; ХНУВС; ХНУВД; підготовка фахівців; подготовка специалистов; професійно-методична підготовка; профессионально-методическая подготовка; державна мова; государственный язык; українська мова; украинский язык; навчальний процес; учебный процесс