Недійсність правочинів в умовах воєнного стану - Кабанова, А. О.; Kabanova, A. O. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 357-360, 2024)
Запропоновано, враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, запровадити такі рішення: передбачити на законодавчому рівні перелік таких правочинів, які є нікчемним; передбачити повноваження суду визнавати недійсними правочини, які відсутні у цьому переліку, однак також завдають шкоду інтересам України (або можуть її завдати).

It is proposed, taking into account the current situation in the country, to introduce the following solutions: to provide at the legislative level a list of such transactions, which are worthless; provide for the authority of the court to recognize as invalid transactions that are not on this list, but also harm Ukraine's interests (or may harm them).

Предложено, учитывая сегодняшнюю ситуацию в стране, ввести следующие решения: предусмотреть на законодательном уровне перечень таких сделок, которые ничтожны; предусмотреть полномочия суда признавать недействительными сделки, которые отсутствуют в этом перечне, однако также наносят ущерб интересам Украины (или могут его нанести).
Keywords: воєнний стан; недійсність правочину; правове регулювання; martial law; invalidity of the deed; legal regulation; военное положение; недействительность сделки; правовое регулирование