Деякі особливості тактики проведення слідчих (розшукових) дій під час розслідування вбивств, учинених у зв'язку із застосуванням домашнього насильства - Шаповал, К. А.; Shapoval, K. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1826-5261 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2021. – № 2 (93). – С. 324-330, 2021)
Розкрито деякі особливості тактики проведення окремих слідчих (розшукових) дій під час розслідування вбивств, учинених у зв’язку із застосуванням домашнього насильства. На підставі вивченої наукової літератури, судової та слідчої практики визначено перелік окремих слідчих (розшукових) дій, які найбільш доцільно проводити під час розслідування вбивств, учинених у зв’язку із застосуванням домашнього насильства, а саме: огляд місця події, допит з використанням відповідних тактичних прийомів, а також деякі особливості їх проведення.

Some features of tactics of carrying out separate investigators (search) are revealed actions in the investigation of homicides committed in connection with the use of domestic violence. On the basis of the studied scientific literature, judicial and investigative practice the list of separate investigative (search) actions which are most expedient to carry out under time of investigation of homicides committed in connection with the use of domestic violence, namely: inspection of the scene, interrogation using appropriate tactics, as well as some features of their conduct.

Раскрыты некоторые особенности тактики проведения отдельных следователей (розыскных) действий при расследовании убийств, совершенных в связи с применением домашнего насилия. На основании изученной научной литературы, судебной и следственной практики определен перечень отдельных следственных (розыскных) действий, которые наиболее целесообразно проводить во время расследования убийств, совершенных в связи с применением домашнего насилия, а именно: осмотр места происшествия, допрос с использованием соответствующих тактических приемов, а также некоторые особенности их проведения.
Some Peculiarities of the Tactics of Investigative (Search) Actions while Investigating Murders Committed in Relation to Domestic Violence
Шаповал, К. А. Деякі особливості тактики проведення слідчих (розшукових) дій під час розслідування вбивств, учинених у зв'язку із застосуванням домашнього насильства / Катерина Анатоліївна Шаповал // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2021. – № 2 (93). – С. 324-330. - DOI: https://doi.org/10.32631/v.2021.2.29.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; слідчі (розшукові) дії; следственные (розыскные) действия; investigative (search) actions; розслідування вбивств; расследование убийств; homicide investigation; домашнє насильство; домашнее насилие; domestic violence; огляд місця події; осмотр места происшествия; scene review; допит; допрос; interrogation; тактичний прийом; тактический прием; tactical reception; тактика проведення окремих слідчих дій; тактика проведения отдельных следственных действий; tactics of conducting individual investigative actions