До питання принципів організації соціального захисту - Клименко, А. Л.; Klymenko, A. L.; ORCID https://orcid.org/0000-0001-9587-5827 (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 38, т. 1. - С. 112-118, 2016)
У статті досліджені та проаналізовані питання принципів організації соціального захисту. Розглянуті особливості закріплення цих принципів в різноманітних міжнародно-правових документах. Проведений порівняльно - правовий аналіз принципів організації соціального захисту та зроблена пропозиція їх доповнення окремими принципами, які є не менш важливими та необхідними, на думку автора, для здійснення організації соціального захисту в Україні та світі.

The paper studied and analyzed the issue of the social protection principles. The features and main components of the fundamental principles of social protection have been disclosed. The article also determined the features of formalizing these principles in various international legal documents. The comparative legal analysis of the social protection principles has been conducted. The author made a proposal to add certain important and necessary principles to conduct the social protection in Ukraine and abroad.

В статье исследованы и проанализированы вопросы принципов организации социальной защиты. Рассмотрены особенности закрепления этих принципов в различных международно-правовых документах. Проведенный сравнительно - правовой анализ принципов организации социальной защиты и сделано предложение их дополнения отдельными принципами, которые являются не менее важными и необходимыми, по мнению автора, для осуществления организации социальной защиты в Украине и мире.
To the issue of principles of social protection organization
Клименко, А. Л. До питання принципів організації соціального захисту/ А. Л. Клименко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 38, т. 1. - С. 112-118.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; соціальний захист; соціальне забезпечення; Європейський Союз; трудове законодавство України; социальная защита; социальное обеспечение; Европейский Союз; трудовое законодательство; social protection; social security; European Union; labor legislation of Ukraine