Сучасний стан правового забезпечення децентралізації в умовах розвитку держави - Попова, С. М.; Popova, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3958-4133 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 417-419., 2020)
Зазначено, що проведення децентралізації в Україні – передача від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значного обсягу повноважень, ресурсів і відповідальності – передбачає більший рівень ефективності діяльності й підзвітності органів місцевого самоврядування, кращі перспективи місцевого розвитку, а також упровадження демократії та захист прав людини. Але наразі реформування територіального устрою в державі вимагає впровадження низки одночасних нововведень в українському законодавстві. Для подальшого розвитку та ефективного завершення реформ необхідні зміни до Конституції України щодо децентралізації. Отмечено, что проведение децентрализации в Украине – передача от органов исполнительной власти органам местного самоуправления в значительном объеме полномочий, ресурсов и ответственности – предполагает больший уровень эффективности деятельности и подотчетности органов местного самоуправления, лучшие перспективы местного развития, а также внедрение демократии и защиту прав человека. Но реформирование территориального устройства в государстве требует внедрения ряда одновременных нововведений в украинском законодательстве. Для дальнейшего развития и эффективного завершения реформ необходимы изменения в Конституцию Украины по децентрализации. It is noted that the implementation of decentralization in Ukraine - the transfer from executive authorities to local governments in a significant amount of authority, resources and responsibility - implies a greater level of efficiency and accountability of local governments, better prospects for local development, as well as the introduction of democracy and the protection of human rights. But the reform of the territorial structure in the state requires the introduction of a number of simultaneous innovations in Ukrainian legislation. For further development and effective completion of reforms, amendments to the Constitution of Ukraine on decentralization are necessary.
Попова С. М. Сучасний стан правового забезпечення децентралізації в умовах розвитку держави / С. М. Попова // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 417-419.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; державна політика України; государственная политика Украины; state policy of Ukraine; децентралізація влади; децентрализация власти; decentralization of power; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; local authorities; децентралізація в Україні; децентрализация в Украине; decentralization in Ukraine; реформування територіального устрою; реформирование территориального устройства; reforming the territorial structure