Єдність та диференціація правового регулювання праці працівників фермерських господарств : автореф. дис. - Губський, С. М.; Hubskyi, S. M.; Губский, С. М. (Харків, 2019)
Дисертацію присвячено актуальній проблематиці - вдосконаленню загального трудового та спеціального законодавства, що спрямовано на регулювання праці працівників фермерських господарств. У дисертації наведене теоретичне узагальнення і нове вирішення наукового завдання, яке полягає у визначенні сутності та особливостей єдності та диференціації правового регулювання праці працівників фермерських господарств, а також розробці відповідних пропозицій і рекомендацій щодо вдосконалення відповідного законодавства. Здійснюється історико-правовий аналіз становлення та розвитку правового регулювання праці працівників фермерських господарств. Надається оцінка стану правового регулювання праці працівників фермерських господарств. З’ясовується сутність та особливості єдності та диференціації правового регулювання праці працівників фермерських господарств. Окреслюється коло принципів правового регулювання праці працівників фермерських господарств та визначається місце серед них принципу єдності та диференціації. Надається характеристика єдності правового регулювання праці працівників фермерських господарств. Встановлюються особливості диференціації правового регулювання праці працівників фермерських господарств. Узагальнюється зарубіжний досвід правового регулювання праці працівників фермерських господарств та визначаються можливості його використання в Україні. Визначаються напрямки розвитку загальнодержавного законодавства у сфері правового регулювання праці працівників фермерських господарств. Встановлюються шляхи вдосконалення локального регулювання праці працівників фермерських господарств.

The dissertation is focused on the relevant issue – improvement of general labor and special legislation, which is aimed at regulating the labor of agricultural holdings employees. The author of the dissertation has presented theoretical generalization and a new solution to the scientific problem, which consists in determining the essence and features of the unity and differentiation of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees, as well as the development of appropriate propositions and recommendations for improving the relevant legislation. The author has carried out historical and legal analysis of the formation and development of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees. The assessment of the state of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees has been provided. The essence and peculiarities of the unity and differentiation of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees have been revealed. The range of principles of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees has been outlined and the place of the principle of unity and differentiation among them has been determined. The characteristics of the unity of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees have been provided. The features of differentiation of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees have been established. International experience of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees has been generalized and the possibilities of its application in Ukraine have been determined. The directions of the development of the nationwide legislation in the sphere of legal regulation of the labor of agricultural holdings employees have been determined. The ways of improving local labor regulation of agricultural holdings employees have been established.

Диссертация посвящена актуальной проблематике - совершенствованию общего трудового и специального законодательства, которое направлено на регулирование труда работников фермерских хозяйств. В диссертации приведено теоретическое обобщение и новое решение научной задачи, которая заключается в определении сущности и особенностей единства и дифференциации правового регулирования труда работников фермерских хозяйств, а также разработке предложений и рекомендаций по совершенствованию соответствующего законодательства. Осуществляется историко-правовой анализ становления и развития правового регулирования труда работников фермерских хозяйств. Аргументировано, что наиболее совершенная модель правового регулирования труда именно работников фермерских хозяйств появилась в конце 90-х - начале 2000-х годов, когда на законодательном уровне было закреплено понятие и признаки фермерских хозяйств, а также принято нормативную базу регламентирующую работу в рамках данных организаций. Предоставляется оценка состояния правового регулирования труда работников фермерских хозяйств. Отмечено, что на сегодняшний день очень сложно предоставить объективную оценку соответствующего регулирования, поскольку рядом с большим массивом нормативно-правовых актов в этой сфере, можно констатировать несовершенство соответствующего законодательства. Обобщается зарубежный опыт правового регулирования труда работников фермерских хозяйств и определяются возможности его использования в Украине.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Unity and Differentiation of Legal Regulation of Agricultural Holdings Employees’ Labor
Губський, С. М. Єдність та диференціація правового регулювання праці працівників фермерських господарств : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.05 / Сергій Михайлович Губський; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - 29 с.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.05; Україна. Ukraine. Украина; історико-правовий аналіз; историко-правовой анализ; historical and legal analysis; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; працівник; работник; employee; фермерські господарства; фермерские хозяйства; agricultural holdings; диференціація; дифференциация; differentiation; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; international experience