Особливості особистісних проявів професійної деформації працівників поліції на різних етапах професіоналізації - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956 (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 37 - 39, 2022)
В статті висвітлюються результати проведеного емпіричного дослідження, яке проводилося серед працівників поліції різних служб, стаж роботи яких становив 5 і більше років. При проведенні дослідження були використані наступні методики: опитувальник професійної деформації «ОПД» (В. С. Медведєва), методика Ш. Шварца для вивчення цінностей особистості, методика «Діагностика мотиваційної структури особистості» (В. Е. Мільмана) та методика «Діагностика комунікативної установки» (В. В. Бойка). Були виявлені певні особливості професійної деформації, цінностей, мотиваційної структури особистості та комунікативних установок. Слід зазначити, що з близько 50 досліджених співробітників поліції не було жодного, у кого була би відсутня професійна деформація взагалі. В статье освещаются результаты проведенного эмпирического исследования, проводившегося среди работников полиции разных служб, стаж работы которых составил 5 и более лет. При проведении исследования были использованы следующие методики: опросник профессиональной деформации «ОПД» (В. С. Медведева), методика Ш. Шварца для изучения ценностей личности, методика "Диагностика мотивационной структуры личности" (В. Э. Мильмана) и методика "Диагностика коммуникативной установки" (В. В. Бойко). Были выявлены некоторые особенности профессиональной деформации, ценностей, мотивационной структуры личности и коммуникативных установок. Следует отметить, что из около 50 исследованных сотрудников полиции не было ни одного, у кого отсутствовала бы профессиональная деформация вообще. The article highlights the results of an empirical study conducted among police officers of various services, whose work experience was 5 years or more. The following methods were used in the study: occupational deformation questionnaire "OPD" (VS Medvedev), Schwartz's method for studying personality values, method "Diagnosis of motivational structure of personality" (VE Milman) and method "Diagnosis of communicative attitude" (VV Boyko). Certain features of professional deformation, values, motivational structure of personality and communicative attitudes were revealed. It should be noted that of the approximately 50 police officers surveyed, not one had no occupational deformity at all.
Швець Д. В. Особливості особистісних проявів професійної деформації працівників поліції на різних етапах професіоналізації / Д. В. Швець // Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 квіт. 2022 р.). - Харків, 2022. - С. 37 - 39
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; працівники поліції; професійна деформація; Психологія. Рsychology. Психология; работники полиции; профессиональная деформация; police officers; professional deformation