Topical issues of the security and defense sector development: foreign experience - Chornenkyi, K. A.; Чорненький, К. А.; Chukhalov, I. R.; Чухалов, І. Р. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 61-63, 2025)
Дослідження зарубіжного досвіду в розвитку сектору безпеки та оборони показує багатогранний підхід до сучасних викликів у сфері безпеки. Кіберстійкість, стратегічні альянси, технологічні інновації та комплексні оборонні стратегії формують основу сучасної політики безпеки. Оскільки глобальні загрози продовжують розвиватися, країни повинні залишатися гнучкими, використовуючи міжнародну співпрацю та передові технології для забезпечення національної та міжнародної безпеки.

A study of foreign experience in the development of the security and defense sector shows a multifaceted approach to modern security challenges. Cyber ​​resilience, strategic alliances, technological innovation, and comprehensive defense strategies form the basis of modern security policy. As global threats continue to evolve, countries must remain flexible, using international cooperation and advanced technologies to ensure national and international security.
Keywords: сектор безпеки та оборони; зарубіжний досвід; НАТО; ЄС; Європейський Союз; міжнародне співробітництво; security and defense sector; foreign experience; NATO; European Union; international cooperation