Особистісне зростання фахівців сектору безпеки та оборони: теоретичні та практичні підстави для вивчення - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Соціально-психологічне забезпечення діяльності сил безпеки та оборони України : тези доп. V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 31 трав. 2024 р.). – Харків: НА НГУ, 2024. – С. 87-90, 2024)
Доведено, що особистісне зростання фахівців сектору безпеки та оборони є багатогранним процесом, що включає розвиток професійних, емоційних, лідерських та аналітичних навичок. Постійне самовдосконалення та прагнення до нових знань є ключовими компонентами успішної кар'єри в цій галузі.

It has been proven that the personal growth of specialists in the security and defense sector is a multifaceted process that includes the development of professional, emotional, leadership and analytical skills. Constant self-improvement and striving for new knowledge are key components of a successful career in this field.

Доказано, что личностный рост специалистов сектора безопасности и обороны является многогранным процессом, включающим развитие профессиональных, эмоциональных, лидерских и аналитических навыков. Постоянное самосовершенствование и стремление к новым знаниям являются ключевыми компонентами успешной карьеры в этой области.
Keywords: особистісне зростання; фахівці сектору безпеки та оборони; професійний розвиток; personal growth; specialists of the security and defense sector; professional development; личностный рост; специалисты сектора безопасности и обороны; профессиональное развитие