Поняття та види криміналістичних технологій пошуку та фіксації комп’ютерних даних - Коломійцев, С. О.; Kolomiitsev, S. O.; Serhii Kolomiitsev (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 136, 2023)
Зазначено, що криміналістичні технології - це методи та засоби, що використовуються для виявлення, вилучення, аналізу та збереження комп'ютерних даних у рамках кримінальних проваджень. Пошук комп'ютерних даних включає виявлення інформації на цифрових носіях, їх вилучення, зберігання та подальший аналіз.

It is noted that forensic technologies are methods and tools used to identify, extract, analyze and preserve computer data in the framework of criminal proceedings. Computer data search includes detection of information on digital media, their extraction, storage and further analysis.

Указано, что криминалистические технологии - это методы и средства, которые используются для выявления, извлечения, анализа и хранения компьютерных данных в рамках уголовных производств. Поиск компьютерных данных включает выявление информации на цифровых носителях, их извлечение, хранение и последующий анализ.
Keywords: інформаційні технології; фіксація комп'ютерних даних; криміналістичні технології; information technologies; computer data recording; forensic technologies; информационные технологии; фиксация компьютерных данных; криминалистические технологии