Проблеми правового регулювання робочого часу поліцейських - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 6 (21), т. 1. - С. 127-131, 2017)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України, а також наукових поглядів учених визначено та розглянуто проблеми правового регулювання робочого часу поліцейських. Відзначено, що до поліцейських чинне національне законодавство взагалі не використовує категорію робочий час, замінюючи її іншою – службовий час, що треба розцінювати як один із найбільших недоліків правового регулювання даного інституту.

In the article on the basis of analysis of the norms of the current legislation, as well as scientific views of scientists problems of legal regulation of working hours of police officers are identified and considered. It is noted that in relation to the police, the current national law does not use the category of working time at all, replacing it with another – the official time, which should be regarded as one of the major shortcomings of the legal regulation of this institution.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины, а также научных взглядов ученых определены и рассмотрены проблемы правового регулирования рабочего времени полицейских. Отмечено, что по отношению к полицейским действующее национальное законодательство вообще не использует категорию рабочее время, подменяя ее другой – служебное время, что следует расценивать как один из самых больших недостатков правового регулирования данного института.
Проблемы правового регулирования рабочего времени полицейских
Problems of legal regulation of working hours of police officers
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; police officers; поліцейський; полицейский; робочий час; правове регулювання; рабочее время; правовое регулирование; working time; legal regulation