Дотримання прав людини органами поліції під час фіксування правопорушення психологічного насильства в сім'ї - Зінченко, Д. А.; Джагупов, Г.; Скомороха, Р. Ю.; Skomorokha, R. Yu. (Видавець і виготовлювач – Харківський національний університет внутрішніх справ. Свідоцтво суб’єкта видавничої справи ДК № 3087 від 22.01.2008, 2023)
Ця анотація охоплює важливість дотримання прав людини органами поліції під час фіксування правопорушення психологічного насильства в сім'ї. Основна увага зосереджується на методах та протоколах, які поліція повинна дотримуватись для забезпечення прав та безпеки жертв, а також для встановлення справедливості без порушення прав правопорушників. Акцентується на складнощах ідентифікації психологічного насильства, оскільки воно часто не залишає видимих слідів, а також на необхідності спеціального навчання поліцейських для розуміння та ефективного реагування на такі випадки. Анотація підкреслює важливість міжвідомчої співпраці та інтеграції психологічної підтримки в процес роботи поліції.

This annotation addresses the importance of human rights adherence by police authorities during the recording of psychological abuse in domestic settings. It focuses on the methods and protocols that police must follow to ensure the rights and safety of victims, while also ensuring justice without infringing the rights of offenders. The annotation highlights the challenges in identifying psychological abuse, as it often leaves no physical evidence, and underscores the necessity for specialized training of police officers to understand and effectively respond to such cases. The importance of inter-agency collaboration and the integration of psychological support into police procedures is emphasized.
Observance of human rights by the police while recording the offense of psychological violence in the family
Keywords: права людини, поліція, психологічне насильство, сімейне насильство, фіксування правопорушення, спеціальне навчання, міжвідомча співпраця, психологічна підтримка.; human rights, police, psychological abuse, domestic violence, recording of offense, specialized training, inter-agency collaboration, psychological support.