Публічне адміністрування і сучасна доктрина адміністративного права - Комзюк, А. Т.; Komziuk, A. T.; Anatolii Komziuk (Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 15-18, 2017)
Визнано, що адміністративно-правова наука в останні роки зосереджена на проблемах формування нової доктрини, напрацюванні її концептуальних засад. До найголовніших з них належить визначення предмета адміністративного права, окреслення меж адміністративно-правового регулювання суспільних відносин. Відзначено підвищену увагу багатьох адміністративістів до аналізу публічного адміністрування. При цьому викликає багато запитань потреба у запровадженні зазначеного терміна для визначення предмета адміністративного права.

It is recognized that in recent years, administrative and legal science has focused on the problems of forming a new doctrine, working out its conceptual foundations. Among the most important of them is the definition of the subject of administrative law, the delineation of the boundaries of the administrative-legal regulation of social relations. The increased attention of many administrative scientists to the analysis of public administration was noted. At the same time, the need to introduce the specified term to define the subject of administrative law raises many questions.

Признано, что административно-правовая наука в последние годы сосредоточена на проблемах формирования новой доктрины, наработке ее концептуальных устоев. К главным из них относится определение предмета административного права, определение границ административно-правового регулирования общественных отношений. Отмечено повышенное внимание многих административистов к анализу публичного администрирования. При этом вызывает множество вопросов необходимость введения указанного термина для определения предмета административного права.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; доктрина адміністративного права; doctrine of administrative law; доктрина административного права; публічне адміністрування; public administration; публичное администрирование; предмет адміністративного права; subject of administrative law; предмет административного права