Адміністративні заходи інформаційного правопорядку - Смазна, Т. М.; Smazna, T. M. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 89-91, 2021)
Встановлено, що адміністративно-правові заходи протидії правопорушенням у сфері інформаційного правопорядку– це законодавчо закріплена сукупність взаємопов’язаних заходів владного впливу компетентних органів держави організаційно-правового та спеціального характеру, які спрямовані на забезпечення захисту інформаційного правопорядку, інформаційної безпеки та інформаційних прав і свобод держави, суспільства, людини та громадянина.

It has been established that administrative and legal measures to counter offenses in the field of information law and order are a legally established set of interrelated measures of power influence of competent state bodies of an organizational, legal and special nature, which are aimed at ensuring the protection of information law and order, information security and information rights and freedoms of the state , society, man and citizen.

Установлено, что административно-правовые меры противодействия правонарушениям в сфере информационного правопорядка – это законодательно закрепленная совокупность взаимосвязанных мер властного воздействия компетентных органов государства организационно-правового и специального характера, направленных на обеспечение защиты информационного правопорядка, информационной безопасности и информационных прав и свобод государства , общества, человека и гражданина.
Keywords: адміністративно-правові заходи; administrative and legal measures; административно-правовые мероприятия; інформаційний правопорядок; information law and order; информационный правопорядок; інформаційна безпека; informational security; информационная безопасность