Особливості порядку застосування виправних робіт як виду адміністративного стягнення - Салманова, О. Ю.; Salmanova, O. Y.; Olena Salmanova (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 447-449., 2020)
Зазначено, що виправні роботи найчастіше застосовуються за вчинення адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок, громадську безпеку, а також на встановлений порядок управління. З урахування тенденції збільшення наукових пропозицій щодо переведення вказаних адміністративних проступків в категорію кримінальних, виправні роботи як вид адміністративного стягнення можуть зникнути із системи адміністративних стягнень. Тому, для вирішення вказаного питання, на наш погляд, було б доцільно, провести детальний аналіз правозастосовної судової практики а також узагальнити діяльність Державної кримінально-виконавчої служби стосовно фактичного застосування виправних робіт у сучасний період розвитку адміністративно-деліктних відносин в Україні. Отмечено, что исправительные работы наиболее часто применяются за совершение административных правонарушений, посягающих на общественный порядок, общественную безопасность, а также установленный порядок управления. С учетом тенденции увеличения научных предложений по переводу указанных административных проступков в категорию уголовных, исправительные работы как вид административного взыскания могут исчезнуть из системы административных взысканий. Поэтому для решения указанного вопроса, на наш взгляд, было бы целесообразно провести детальный анализ правоприменительной судебной практики, а также обобщить деятельность Государственной уголовно-исполнительной службы относительно фактического применения исправительных работ в современный период развития административно-деликтных отношений в Украине. It is noted that correctional labor is most often used for committing administrative offenses that infringe on public order, public safety, as well as the established management procedure. Given the trend of increasing scientific proposals for the transfer of these administrative offenses to the category of criminal, correctional work as a type of administrative penalty may disappear from the system of administrative penalties. Therefore, in order to resolve this issue, in our opinion, it would be advisable to conduct a detailed analysis of law enforcement judicial practice, as well as to summarize the activities of the State Penitentiary Service regarding the actual use of correctional labor in the modern period of development of administrative-tort relations in Ukraine.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративна відповідальність; административная ответственность; administrative responsibility; адміністративне стягнення; административное взыскание; administrative penalty; виправні роботи; исправительные работы; corrective work; застосування виправних робіт; применение исправительных работ; application of corrective labor; строк виправних робіт; срок исправительных работ; period of corrective labor