Щодо специфіки правового розвитку працівників патрульної поліції - Посохова, Я. С.; Posokhova, Y. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 198-200, 2016)
Розглянуто проблему правового розвитку правоохоронців в контексті розгляду професійно – правової ідентичності на ранніх етапах професійного становлення. Наголошено, що формування професійно – правової ідентичності є запорукою ефективної діяльності і гармонійного розвитку особистості майбутнього правоохоронця.

Considered the problem of legal development of law enforcement officers in the context of professional and legal consideration identity in the early stages of professional development. It is emphasized that the formation of a professional and legal identity is a guarantee of effective activity and harmonious development of the personality of the future law enforcement officer.

Рассмотрена проблема правового развития правоохранителей в контексте рассмотрения профессионально – правовой идентичности на ранних этапах профессионального становления. Отмечено, что формирование профессионально – правовой идентичности является залогом эффективной деятельности и гармоничного развития личности будущего правоохранителя.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; працівники патрульної поліції; patrol police officers; работники патрульной полиции; правовий розвиток; legal development; правовое развитие; професійно – правова ідентичність; professional - legal identity; профессионально – правовая идентичность