Щодо вікового критерію визнання фізичної особи недієздатною - Євко, В. Ю.; Yevko, V. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5871-803X (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 136-139., 2019)
Розглянуто вікові критерії визнання фізичної особи недієздатною. Відповідно до зазначеної норми, строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначається судом, але не може перевищувати двох років. Строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною може бути продовжений за клопотанням опікуна, представника органу опіки та піклування.

The age criteria for recognizing an individual as incapacitated are considered. According to the specified norm, the term of validity of a decision on recognizing an individual as incapable is determined by the court, but cannot exceed two years. The term of validity of the decision on recognizing an individual as incapable may be extended at the request of the guardian, representative of the guardianship and guardianship body.

Рассмотрены возрастные критерии признания физического лица недееспособным. Согласно указанной норме срок действия решения о признании физического лица недееспособным определяется судом, но не может превышать двух лет. Срок действия решения о признании физического лица недееспособным может быть продлен по ходатайству опекуна, представителя органа опеки и попечительства.
Євко, В. Ю. Щодо вікового критерію визнання фізичної особи недієздатною / В. Ю. Євко // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. світлій пам’яті О. А. Пушкіна, (м. Харків, 24 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. організації «Асоц. цивілістів України». — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 136-139.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правосуб’єктність; правосубъектность; legal personality; недієздатність; недееспособность; incapacity; фізична особа; физическое лицо; individual; особисті немайнові права; личные неимущественные права; personal non-property rights; неповнолітні; несовершеннолетние; minors