Сутність локального правового регулювання трудових відносин в Україні - Сичова, В. В.; Sychova, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3031-4994 (Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 1. - С. 76-79, 2019)
У статті досліджено теоретичні підходи щодо розуміння поняття «локальне правове регулювання». Наголошено, що локальне правове регулювання дає можливість роботодавцю здійснювати регулювання трудових відносин на своєму підприємстві таким чином, щоб якомога ефективніше використовувати всі наявні матеріальні, технічні та трудові ресурси. Встановлено, що таке регулювання має на меті вирішення соціальних проблем суспільства, адже за допомогою локальних норм можна підвищити трудові гарантії працівників шляхом покращення умов праці та системи оплати.

The article analyzes theoretical approaches to understanding the concept of “local legal regulation”. It is stressed that local legal regulation gives employers the opportunity to regulate labor relations at their enterprise in such a way as to use the available material, technical and labor resources as efficiently as possible. It is established that such regulation is aimed at solving social problems of society, because with the help of local norms it is possible to increase labor guarantees of employees by improving the working conditions and the payment system.

В статье исследованы теоретические подходы к пониманию понятия «локальное правовое регулирование». Отмечено, что локальное правовое регулирование дает возможность работодателю осуществлять регулирование трудовых отношений на своем предприятии таким образом, чтобы как можно эффективнее использовать все имеющиеся материальные, технические и трудовые ресурсы. Установлено, что такое регулирование имеет целью решение социальных проблем общества, ведь с помощью локальных норм можно повысить трудовые гарантии работников путем улучшения условий труда и системы оплаты.
Сичова, В. Сутність локального правового регулювання трудових відносин в Україні / Вікторія Сичова // Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 1. - С. 76-79.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудові правовідносини; правове регулювання; локальне правове регулювання; legal regulation; local legal regulation; labor legal relations; правовое регулирование; локальное правовое регулирование; трудовые правоотношения