Актуальні проблеми умовно-дострокового звільнення від відбування покарання - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X (Порівняльно-аналітичне право. - 2018. - № 4. - С. 385-388, 2018)
Стаття присвячена розгляду проблемних питань законодавчої регламентації та практики застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання. Проаналізовано підстави, умови та правові наслідки застосування умовно-дострокового звільнення. Наголошено на відсутності дієвого механізму встановлення контролю за звільненими.

The article is devoted to the consideration of problematic issues of legislative regulation and the application of conditional early release from service of punishment. The actual issues of the material and formal grounds of conditional early release, its conditions and legal consequences are analyzed. The emphasis is on the lack of an effective mechanism for establishing control over the freedoms.

Статья посвящена рассмотрению проблемных вопросов законодательной регламентации и приктики применения условно-досрочного освобождения от отбывания наказания. Проанализированы актуальные вопросы материального и формального оснований условно-досрочного освобождения, его условий и правовых последствий. Акцентировано внимание на отсутствии эффективного механизма установления контроля за освобожденными.
Actual problems of conditional release from serving a sentence
Казначеєва Д.В. Актуальні проблеми умовно-дострокового звільнення від відбування покарання [Електронний ресурс] // Порівняльно-аналітичне право. - № 4. - 2018. - С. 69-74. - Режим доступу: http://www.pap.in.ua/4_2018/115.pdf.
Keywords: звільнення від покарання; умовно-дострокове звільнення; правові наслідки; освобождение от отбывания наказания; условно-досрочное освобождение; правовые последствия; exemption from serving the sentence; legal consequences; conditional release; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина