Формування адаптивної психологічної готовності працівників правоохоронних органів до виконання службових обов’язків в умовах воєнної нестабільності - Левченко, І. М.; Levchenko, I. M. (Сучасні виклики та загрози системі національної стійкості України: [матеріали Круг. столу] (м. Вінниця, 20 черв. 2025 р.). – Вінниця: ГО МОПЛ, 2025. – С. 9-14, 2025)
Розкрито проблему формування адаптивної психологічної готовності працівників правоохоронних органів до виконання службових обов’язків в умовах воєнної нестабільності. Розглянуто вплив збройної агресії на психологічний стан особового складу, важливість розвитку стресостійкості, стійкості до невизначеності та здатності швидко адаптуватися до змін середовища. Наголошено, що така готовність є динамічною характеристикою, яка формується під впливом особистісних якостей, досвіду та специфіки професійної діяльності, забезпечуючи ефективність служби та збереження психічного здоров’я.

The problem of forming adaptive psychological readiness of law enforcement officers to perform their duties in conditions of military instability is revealed. The impact of armed aggression on the psychological state of personnel is considered, the importance of developing stress resistance, resistance to uncertainty and the ability to quickly adapt to environmental changes is considered. It is emphasized that such readiness is a dynamic characteristic that is formed under the influence of personal qualities, experience and the specifics of professional activity, ensuring the effectiveness of service and the preservation of mental health.
Keywords: психологія; умови воєнного стану; Україна; адаптивна психологічна готовність; працівники правоохоронних органів; правоохоронці; воєнна нестабільність; стресостійкість; професійна діяльність; психологічна стійкість; службові обов’язки; збереження психічного здоров’я; psychology; adaptive psychological readiness; law enforcement officers; military instability; stress resistance; professional activity; psychological stability; official duties; preservation of mental health