Розвиток медичного страхування як складової медичної реформи - Кирєєва, І. В.; Kyrieieva, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5447-4314; Коробцова, Д. В.; Korobtsova, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4753-7433 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 37-39, 2021)
Наголошено, що медичне страхування є частиною страхування, яке має низку певних якісних ознак, що характеризують медичне страхування як окрему специфічну сферу страхової діяльності. Якісна відмінність медичного страхування від інших різновидів соціального страхування вимагає прийняття окремого нормативно-правового акту яким би було визначено специфіка медичного страхування.

It is emphasized that health insurance is a part of insurance that has a number of certain qualitative features characterizing health insurance as a separate specific field of insurance activity. The qualitative difference of health insurance from other types of social insurance requires the adoption of a separate legal act that would define the specifics of health insurance.

Отмечено, что медицинское страхование является частью страхования, которое имеет ряд определенных качественных признаков, характеризующих медицинское страхование как специфическую сферу страховой деятельности. Качественное отличие медицинского страхования от других разновидностей социального страхования требует принятия отдельного нормативно-правового акта, которым была бы определена специфика медицинского страхования.
Кирєєва, І. В. Розвиток медичного страхування як складової медичної реформи / Ірина Валеріївна Кирєєва, Дар'я Вікторівна Коробцова // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 37-39.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; медична реформа; medical reform; медицинская реформа; медичне страхування; medical insurance; медицинское страхование; нормативно-правовий акт; legal act; нормативно-правовой акт