Гуманістичний зміст концепції соціальної держави - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ України. - 2001. - №1. - С.108-116, 2001)
Зазначено, що на сучасному етапі особливо складно відбувається формування цінностей соціальної держави. Це пов'язано з негараздами у сфері економіки та в питаннях розподілу матеріальних благ, соціального захисту населення, забезпеченні соціально-економічних прав людини.

It is noted that at the current stage, the formation of the values of the social state is particularly difficult. This is connected with troubles in the sphere of economy and in matters of distribution of material goods, social protection of the population, provision of socio-economic human rights.

Отмечено, что на современном этапе особенно сложно происходит формирование ценностей социального государства. Это связано с неурядицами в сфере экономики и в вопросах распределения материальных благ, социальной защиты населения, обеспечении социально-экономических прав человека.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; соціальна держава; social state; социальное государство