Особливості юридичної відповідальності працівників Національної поліції - Калєніченко, Л. І.; Kalenichenko, L. I.; Калєніченко Лідія Іванівна (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Сер.: Право. – 2019. – Вип. 55, т. 1. – С. 27-31, 2019)
У статті проаналізовано особливості юридичної відповідальності працівників Національної поліції. Зроблено висновок про те, що загалом юридична відповідальність працівників Національної поліції України має такі особливості, як підвищений рівень порівняно з відповідальністю загальних суб’єктів права; специфічне коло підстав настання; тісне пов’язання складу правопорушення працівника Національної поліції України з його державно-владними повноваженнями.

The article analyzes the peculiarities of the legal liability of the employees of the National Police. It is concluded that in general terms the legal responsibility of the employees of the National Police of Ukraine has the following features as an elevated level compared with the responsibility of the general subjects of law; a specifc range of reasons for the offensive; the composition of the offense of the employee of the National Police of Ukraine is always closely connected with his powers of state power.

В статье проанализированы особенности юридической ответственности работников Национальной полиции. Сделан вывод о том, что вообще юридическая ответственность работников Национальной полиции Украины имеет такие особенности, как повышенный уровень по сравнению с ответственностью общих субъектов права; специфический круг оснований наступления; тесная связь состава правонарушения работника Национальной полиции Украины с его государственно-властными полномочиями.
Features of legal responsibility employees of National police
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Держава і право. State and Law. Государство и право; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; відповідальність; юридична відповідальність; працівники Національної поліції; кримінальна відповідальність; працівники; адміністративна відповідальність; цивільна відповідальність; дисциплінарна відповідальність; матеріальна відповідальність; ответственность; юридическая ответственность; работники Национальной полиции; уголовная ответственность; административная ответственность; гражданская ответственность; дисциплинарная ответственность; материальная ответственность; responsibility; legal liability; employees of the National Police; criminal liability; administrative liability; civil liability; disciplinary liability; material liability