Практика Європейського суду з прав людини та її значення для вдосконалення механізмів реалізації прав громадян на участь у виборах - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4003-1974 (Демократія у країнах Східної Європи: конституційно-правовий вимір (Тодиківські читання). Збірка тез наукових доповідей і повідомлень Четвертої міжнародної наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів (м. Харків, 27-28 травня 2011 р.) / За ред. проф. А. П. Гетьмана. Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Харків: Права людини, 2011 р. С. 302-303., 2011)
Досліджується практика Європейського суду з прав людини в контексті реалізації прав громадян на участь у виборах. Відзначається, що вироблення Європейським судом з прав людини нових правоположень з питань реалізації прав суб’єктів виборчого процесу дає змогу використання цих правових позицій в процесі розроблення шляхів вдосконалення механізмів реалізації прав громадян на участь у виборах, а також реального втілення цих правоположень в практичну діяльність правотворчих і правозастосовних органів. Исследуется практика Европейского суда по правам человека в контексте реализации прав граждан на участие в выборах. Отмечается, что выработка Европейским судом по правам человека новых правоположений по вопросам реализации прав субъектов избирательного процесса позволяет использовать эти правовые позиции при разработке способов совершенствования механизмов реализации прав граждан на участие в выборах, а также реального воплощения этих правоположений в практическую деятельность правотворческих и правоприменительных органов. We investigate the practice of the European Court of Human Rights in the context of the implementation of the rights of citizens to participate in elections. It is noted that the European Court of Human Rights development of the new legal provisions on the realization of the rights of the subjects of the election process allows to use these legal positions in the process of developing ways to improve the mechanisms of realization of citizens’ rights to participate in elections, as well as the real implementation of these legal provisions in the practical work of law-makers and law enforcement agencies.
Бакумов О.С. Практика Європейського суду з прав людини та її значення для вдосконалення механізмів реалізації прав громадян на участь у виборах / О. С. Бакумов // Демократія у країнах Східної Європи: конституційно-правовий вимір (Тодиківські читання). Збірка тез наукових доповідей і повідомлень Четвертої міжнародної наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів (м. Харків, 27-28 травня 2011 р.) / За ред. проф. А. П. Гетьмана. Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого». Харків: Права людини, 2011 р. С. 302-303.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Європейський суд з прав людини; права людини; вибори; Европейский суд по правам человека; права человека; выборы; European Court of Human Rights; human rights; elections