Правова невизначеність при обрахунку строків при підвищенні ціни за одиницю товару до 10 % - Зайцев, О. Л.; Zaitsev, O. L.; Зайцев, Д. О.; Zaitsev, D. O.; Олексій Зайцев (Доктрина приватного права: традиції та сучасність: матеріали XX наук.-практ. конф., присвяч. 100-й річниці з дня народж. д-ра юрид. наук, проф., чл.-кор. АН УРСР, ректора Харків. юрид. ін-ту (1962–1987 рр.) В. П. Маслова (м. Харків, 4 лют. 2022 р.). – Харків: Право, 2022. - С. 149-152, 2022)
Розглянуто проблему належної правової визначеності норми, якими унормовується збільшення ціни за одиницю товару до 10 % в тендерних договорах. Запропоновано законодавцю більш чітко викладати в тесті закону законодавчі ініціативи. Контролюючим органам в сфері державних закупівель реагувати на невизначеність норм права та здійснювати офіційне тлумачення них.

The problem of proper legal certainty of the norm, which normalizes the increase of the price per unit of goods up to 10% in tender contracts, is considered. It is proposed to the legislator to explain more clearly in the test of the law, legislative initiatives. Controlling bodies in the field of public procurement to respond to the uncertainty of legal norms and carry out their official interpretation.

Рассмотрена проблема надлежащей правовой определенности нормы, которыми нормируется увеличение цены за единицу товара до 10% в тендерных договорах. Предложено законодателю более четко излагать в тесте закона законодательные инициативы. Контролирующим органам в сфере государственных закупок реагировать на неопределенность норм права и осуществлять официальное толкование их.
Keywords: правова визначеність; legal certainty; правовая определенность; правова невизначеність; legal uncertainty; правовая неопределенность; договір про закупівлю; purchase agreement; договор о закупке