Забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства: криміналістичні аспекти - Матюшкова, Т. П.; Matiushkova, T. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7973-4581 (Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 73-78, 2020)
Визначено такі криміналістичні аспекти забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства, як техніко-криміналістичний, тактико-криміналістичний і методико- криміналістичний. Проаналізовано нормативні документи, наукову літературу та сучасний світовий і вітчизняний досвід забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства. Визначено складові елементи кожного з виділених криміналістичних аспектів забезпечення такої безпеки. Сформульовано напрямки подальших наукових досліджень з метою вдосконалення криміналістичної техніки, криміналістичної тактики та криміналістичної методики (або методики розслідування окремих видів злочинів). Such forensic aspects of ensuring the safety of participants in criminal proceedings as technical-forensic, tactical-forensic and methodological forensic. The normative documents, scientific literature and modern world and domestic experience of ensuring the safety of criminal participants are analyzed. litigation. The constituent elements of each of the selected forensic aspects of ensuring such security are identified. Определены такие криминалистические аспекты обеспечения безопасности участников уголовного судопроизводства, как технико-криминалистический, тактико-криминалистический и методико-криминалистический. Проанализированы нормативные акты, научная литература и современный мировой и отечественный опыт обеспечения безопасности участников уголовного судопроизводства. Определены составляющие элементы каждого из выделенных криминалистических аспектов обеспечения безопасности участников уголовного судопроизводства.
Ensuring security for the participants of criminal proceedings: forensic aspects
Обеспечение безопасности участников уголовного судопроизводства: криминалистические аспекты
Матюшкова, Т. П. Забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства: криміналістичні аспекти / Тетяна Петрівна Матюшкова // Право і безпека. - 2020. - № 4 (79). - С. 73-78. -DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.4.11. Матюшкова, Т. П. (2020) «Забезпечення безпеки учасників кримінального судочинства: криміналістичні аспекти», Право і безпека, 79(4), с. 73-78. doi: 10.32631/pb.2020.4.11.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; криміналістичний аспект; криминалистический аспект; forensic aspect; кримінальне судочинство; уголовное судопроизводство; criminal proceedings; заходи забезпечення безпеки; меры обеспечения безопасности; security measures; захист прав і свобод людини; защита прав и свобод человека; protection of human rights and freedoms; учасники кримінального судочинства; участники уголовного судопроизводства; participants in criminal proceedings