Особистісна ідентичність у житті сучасної людини - Герасименко, О. А.; Herasymenko, O. A. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 берез. 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 257-260, 2020)
Наполягається, що ідентичність відноситься до сфери самосвідомості особистості і являє собою узагальнення людських реакцій на думку про неї оточуючих. Показано, що внутрішньою, динамічною структурою, яка самоутворюється, що забезпечує відчуття цілісності, безперервності і тотожності особистості, і пов’язується з наявністю в людини чіткого самовизначення, що включає вибір цілей, цінностей і переконань, якими людина слідує в житті.

It is insisted that identity belongs to the sphere of self-consciousness personality and is a generalization of human reactions to the opinion of others. It is shown that the internal, dynamic structure, which is self-formed, which provides a sense of integrity, continuity and identity of the individual, and is associated with the presence of a person with a clear self-determination, which includes the choice of goals, values and beliefs that a person follows in life.

Настаивается, что идентичность относится к сфере самосознания личности и представляет собой обобщение человеческих реакций на мнение о них окружающих. Показано, что внутренней, динамичной структурой, самообразуется, что обеспечивает ощущение целостности, непрерывности и тождества личности, и связывается с наличием у человека четкого самоопределения, включает выбор целей, ценностей и убеждений, которыми человек следует в жизни.
Герасименко, О. А. Особистісна ідентичність у житті сучасної людини / О. А. Герасименко // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 берез. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2020. - С. 257-260.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; самовизначення; самоопределения; self-determination; самосвідомість особистості; self-awareness of the individual; самосознание личности; ідентичність