Проблеми державного суверенітету у творчості М.І. Палієнка - Пашнєва, В. А.; Pashnevа, V. A. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 357-361, 2005)
Проаналізована невелика частка творчої спадщини ученого М.І. Палієнка, що певною мірою проливає світло на його правові погляди та концептуальні підходи до цього питання, які виявилися в 20-х роках XX ст. та дають можливість розкрити стан теоретико – і конституційно-правової розробки проблеми суверенітету в умовах побудови радянської федеративної держави – СРСР. Проанализирована небольшая доля творческого наследия ученого Н.И. Палиенко, что в определенной степени проливает свет на его правовые взгляды и концептуальные подходы к этому вопросу, которые оказались в 20-х годах XX в. и дают возможность раскрыть состояние теоретико - и конституционно-правовой разработки проблемы суверенитета в условиях построения советской федеративного государства - СССР. The small share of the creative heritage of the scientist N.I. Palienko, that to some extent sheds light on his legal views and conceptual approaches to this issue, which turned out to be in the 20s of the XX century. and make it possible to uncover the state of theoretical and constitutional legal development of the problem of sovereignty in the conditions of building a Soviet federal state - the USSR.
Пашнєва, В. А. Проблеми державного суверенітету у творчості М.І. Палієнка / В. А. Пашнєва // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2005. – Вип. 31. - С. 357-361
Keywords: Теорія держави і права. The theory of state and law. Теория государства и права; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; соціальний лібералізм; социальний либерализм; social liberalism; правова держава; правовое государство; constitutional state; суверенітет держави; суверенитет государства; state sovereignty