Актуальні питання щодо визначення істотних умов публічного договору - Вакулович, Е. В.; Vakulovych, E. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7581-0524 (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 96-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Харків, 21 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 147-151, 2021)
Зазначено, що встановлення істотних умов договору законом спрямоване, передусім, на збереження правової природи того чи іншого договору, на забезпечення нормального цивільного обороту. Проаналізовано, що істотні умови публічного договору не представляють собою легального переліку, наслідком досягнення згоди з приводу якого є укладення такого договору. Незважаючи на усталеність істотних умов, вони залежать від особливостей та звичаїв сфери в якій укладаються, та встановлюються переважно в односторонньому порядку – підприємцем.

It is noted that the establishment of essential terms of the contract by law is aimed primarily at preserving the legal nature of a contract, to ensure normal civil turnover. It is analyzed that the essential terms of a public contract do not constitute a legal list, the consequence of which agreement is reached on the conclusion of such an agreement. Despite the stability of essential conditions, they depend from the peculiarities and customs of the sphere in which they are concluded and established mainly unilaterally - by the entrepreneur.

Указано, что установление существенных условий договора законом направлено, прежде всего, на сохранение правовой природы того или иного договора, на обеспечение нормального гражданского оборота. Проанализировано, что существенные условия публичного договора не представляют собой легального перечня, следствием достижения согласия по поводу которого является заключение такого договора. Несмотря на устойчивость существенных условий, они зависят от особенностей и обычаев сферы в которой заключаются, и устанавливаются преимущественно в одностороннем порядке - предпринимателем.
Вакулович, Е. В. Актуальні питання щодо визначення істотних умов публічного договору / Ела Валентинівна Вакулович // Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 96-й річниці від дня народження Олександра Анатолійовича Пушкіна (м. Харків, 21 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Харків. обл. осередок Всеукр. громад. орг. «Асоціація цивілістів України». – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 147-151.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; публічний договір; публичный договор; public contract; істотні умови договору; существенные условия договора; essential terms of the contract